Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Om Botolfsen

Bernh. Botolfsen ble registrert i Christiania 5. oktober 1899. De tidligste årene drev bedriften jevnt og godt, hovedsakelig med salg av poteter fra Tyskland, men også med import av frukt, tøystoffer fra Skotland, våpen, sykler og sykkeldeler.

Etter de vanskelige tyveårene med børskrakk i USA og stor uro og arbeidsløshet både ute og her hjemme, tok etter hvert importen seg opp, med hovedvekt på salg av epler fra Virginia. Vi fikk etter hvert også agenturet på Sunkist appelsiner for hovedstadsområdet. Botolfsen laget også importavtaler med Australia og Sør-Afrika, og vi importerte Jaffa appelsiner fra Israel. Ved inngangen til 2. verdenskrig hadde også tomatimporten kommet i gang.

Nye markeder

I etterkrigstiden kom vi inn på stadig nye markeder, som Kypros og Marokko, og nå kom også grønnsakene skikkelig på banen. Asparges og salater fra Belgia, agurker, tomater og gulrøtter etc. fra Nederland, og ”litt finere” varer som frisésalat, artisjokker og chilipepper fra Frankrike!

Nederland skulle fra nå av imidlertid vise seg å bli vårt aller viktigste marked på både frukt og grønnsaker. Våren 1957 kom første biltransport med grønnsaker fra vår leverandør, Disselkoen, i treskolandet. Båttransporten som hadde vært vårt viktigste leveransepunkt. Spesielt med ankomster via Newcastle med Fred Olsen`s Bremar og Blendheim ble etter vært faset mer og mer ut fra slutten av 60 årene.

Importstatistikken viser en svært positiv kurve i seksti og syttiårene. Vårt sortiment vokste stadig og i tillegg til å kjøpe mye i ”mellommarkedet” Nederland, laget vi mange avtaler om direkteimport av bl. a. epler og annen frukt fra Italia, tomater, appelsiner og blomkål fra Spania.

Vi flytter til Økern Torg

Bernh. Botolfsen Import AS flytter i 1976 til Økern Torg etter å ha vært i Sjøfartsbygningen i 46 år! Transporten videreutvikler seg og etter hvert kommer stadig flere kjølebiler fra Nederland og Middelhavslandene med varer til oss på torget.

I 1977 overtok vi agenturet AGREXCO – CARMEL.

Sortimentet bare øker, og selv om det fortsatt går mye i tomater, epler, appelsiner, druer, agurker og broccoli, så blir flere eksotiske frukter stadig mer tilgjengelige. Fra Thailand og Malaysia selger vi litchi, pitahaya og physalis. For ikke mange år siden var frukter som kiwi og mango sett på som ”eksotiske”, men er nå like vanlige som epler og druer

Fra nittitallet til idag har vi kunnet importere hele året, uavhengig av norsk produksjon, idet staten i 1995 innførte et tollbasert importvern på frukt og grønt.

Bernh. Botolfsen Import AS har pr. i dag to datterselskaper, Frukt-import AS og Lier Frukt og Grønt AS.

Høsten 2017 flytter vi med våre 14 ansatte inn i Breivollveien 25 F.