Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Eple

EPLE

Eple er en frukt som er kjent helt tilbake til steinalderen og finnes i dag i et ukjent antall varianter. Opprinnelig kommer eplet fra Asia og frukten kjenner vi jo også fra bibel-historien, der vi lærte at Eva frister Adam med nettopp et eple fra kunnskapens tre.

Epler kan ha grønn, gul, gulrød, rød eller kombinasjoner av dette som farge.
Denne frukten har et høyt kostfiberinnhold, oger gunstig for fordøyelsen. Når det gjelder vitaminer og mineraler har ikke eplet så høyt innhold, men siden vi spiser eple ganske jevnlig har det likevel en betydning for kostholdet vårt. Eple har mest C-vitamin rett under skallet, så spis epler med skallet på. Lagringsepler inneholder noe mer C-vitamin enn de tidlige sortene. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Av eplesorter er Gala en av de nyere tofargede storselgerne, og Royal Gala er en variant av denne, men med penere rød farge. Gala kommer fra New Zealand. Andre sorter som Red Delicious og Granny Smith kommer fra California i USA. Vi importerer en stor mengde med epler fra Syd-Tirol. Eplene herfra er ekstra gode, noe som blant annet skyldes kalde alpenetter og varme solfylte dager.

I Norge dyrker vi Gravensten i Hardanger, mens Åkerø og Aroma er blant andre sorter vi dyrker frem her hjemme

Epler kommer i mange ulike størrelser og smaker, og er er en fin kilde til kostfiber, spesielt om du spiser dem med skallet på. Epler er også nydelig i kaker og salater, eller som syltetøy eller drikke.

Category: