Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Tomat

TOMAT

Tomaten er en frukt som i dag spredt over hele verden, og har en sentral plass i mange kulturers matlaging. Selv om tomat i norske husholdninger oppfattes som en grønnsak, er den botanisk sett en frukt, med ett stort og saftig bær.

Tomaten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika. Derfra ble den importert til Mexico, hvor den ble dyrket og spist av mesoamerikanske kulturer. Tomaten kom på 1500-tallet til Europa fra de spanske koloniene, og det er kjent at planten ble dyrket i Middelhavs- området på 1500-tallet. Den er i dag spredd over hele verden.

Frukten har et høyt innhold av A- og C-vitamin. Den har et vanninnhold på over 90 %. Forskning har avdekket at tomater er en viktig kilde til antioksidanter, og det antas at et høyt inntak av tomatprodukter kan ha en viss hemmende effekt på utvikling av kreft. Selve tomatplanten er giftig, men er ifølge tradisjonen effektiv mot fluer som skyr lukten av planten.

Category: