Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Pitahaya

PITAHAYA

Denne eksotiske skapningen, som også kalles dragefrukt, har en smak som minner om en blanding av pære og jordbær, lett syrlig. Hele innmaten, så vel kjøttet som fråøene, er spiselig.

Pitahaya vokser på kaktus, men i motsetning til kaktusfiken har ikke pitahaya noen skarpe pigger i skallet. Pitahaya finnes i mange varianter, men den gule og røde varianten er mest vanlig.

Pitahaya har et høyt innhold av C-vitamin, som styrker immunsystemet og bidrar i dannelse av kollagen, som igjen har betydning for hudens normale funksjon. C-vitamin bidrar i tillegg til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Flere av disse pitahaya-variantene kommer opprinnelig fra Sentral-Amerika. Pitahaya ble innført i Vietnam av franskmennene i kolonitiden og er senere blitt stadig mer utbredt i Vietnam og resten av Asia. I dag er Vietnam, Thailand, Gambia og Australia blant de største produsentene.

Kategori: