Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Potet

POTET

Poteten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på 1700-tallet ble poteten anerkjent og populær i Europa, hvor det ofte var matmangel om vinteren – og hundre år senere fant den veien til Norge.

Poteter dyrkes i over 100 land, med Kina, India, Russland, Ukraina og USA som de avgjort største produsentland.

Poteten inneholder karbohydrater, og mest særlig stivelse, ca 15%. Den er også en matvare som metter godt. Sammenlignet med frukt, bakevarer, andre karbohydratrike matvarer, proteinrikematvarer og kornblandinger, viser det seg at poteten vinner.
Poteter inneholder også endel kostfiber, og fordi vi spiser mye poteter, bidrar de med både jern, kalium, B- og C-vitaminer.

Basert på det vi vet om poteten så kan vi si at den sunneste poteten er en liten potet med skallet på, bakt i ovnen, kokt i dampkoker eller kokt i mikrobølgeovn – og gjerne avkjølt litt før du spiser den.

Forbruket av poteter relativt høyt i Norge (ca. 60 kg pr. person pr. år). Av ernærings-messige grunner anbefales vi å spise mer poteter i ubearbeidet form og mindre bearbeidede poteter som snacks.

Category: