Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Meloner

MELONER

Mange tror at melon ikke kan være så sunt når det smaker så søtt. Det stemmer ikke, både cantaloupe, vannmelon og andre meloner er svært rike på næringsstoffer.

Vannmelon, for eksempel, har det vi kaller for lav glykemisk belastning, noe som betyr at du ikke får særlig høyt blodsukker av å spise vannmelon. Dette er positivt både for vekt og helse. I 100 gram vannmelon er det 30 kalorier. Det betyr at du får i deg 150 kcal hvis du spiser en halv kilo vannmelon, altså relativt lite når vi vet at en gjennomsnittsperson trenger rundt 2500— 3000 kcal per dag. Til sammenligning tilsvarer 28 gram potetgull, 27 gram melkesjokolade eller 75 gram vaniljeis 150 kcal.

Men vannmelon inneholder ikke bare vann og sukker. Den er også rik på antioksidanter, særlig lykopen, en type antioksidant som vi også finner mye av i tomater. Jo rødere melonen er, desto merlykopen inneholder den. Lykopen er viktig for hjertehelsen, reduserer risikoen for prostatakreft hos menn, Diabetes type 2, og melon kan gjøre oss mindre solbrente, og kan også se ut til å være viktig for beinhelsen.

Category: