Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

Bernh. Botolfsen Import AS imports most of what is available in fresh fruit and vegetables- directly – from all corners of the world. Combined with that we acquire from our Norwegian suppliers, we sell each year a large quantity of fruit and vegetables of top quality to our customers.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Jordbær

JORDBÆR

Ville markjordbær har vært kjent i Europa siden romertiden, men kommersiell dyrkning av bærene begynte først på rundt år 1800.

En krysning av de beste jordbærplantene fra Nord- og Sør-Amerika med de beste europeiske artene førte til de store, saftige jordbærene vi kjenner i dag. Faktisk er jordbæret en blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø, og botanisk sett er disse egentlig nøtter!

Corona, Sonata, Senga Sengana, Florence og Polka er noen av de opp mot 20 ulike jordbærsortene vi kjenner.

Jordbær har et høyt innhold av C-vitamin som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Jordbær er også en kilde til folat som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, samt kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Jordbær dyrkes primært for å brukes til å lage syltetøy og saft. Og den er ikke minst populær som dessertfrukt.

Jordbær ble brukt i folkemedisinen som middel mot frostknuter og nevnes i eldre legebøker som innvendig råd mot steinsmerter. Utpresset saft av markjordbær ble brukt sammen med salt på gamle sår. Og for de ekstra jordbærglade: Det finnes faktisk et vaskeekte jordbær-museum i Belgia, som tar for seg jordbærdyrkingens historie i lokalområdet.

Category: