Widget Image

Bernh. Botolfsen Import AS importerer det meste som finnes av frisk frukt og grønnsaker – direkte – fra alle verdenshjørner, og sammen med det vi tar inn fra våre norske leverandører, selger vi hvert år store kvantum med frukt og grønt av ypperste kvalitet til våre kunder.

+47 22 07 69 50
post@bbimp.no
Image thumbnail

Asparges

ASPARGES

Asparges er en grønnsak, og vi har en hvit og en grønn variant. Den hvite aspargesen trenger litt lengre koking enn den grønne.

Asparges er en mager grønnsak med få kalorier og har et høyt innhold av kostfiber og –K-vitamin. Samtidig får du både B-vitaminet folat og jern. Den særegne smaken kan karakteriseres som lett bitter med toner av gress og nøtter.

En ny studie viser at asparges også kan bidra til å stabilisere blodsukkeret, og i tillegg være en sentral nøkkel i forbindelse med bekjempelsen av diabetes.

Ikke nok med at asparges har en positiv effekt på blodsukkeret, men grønnsaken har også rykte på seg for å være lystfremkallende.
Noe av bakgrunnen for statusen som et afrodisiakum kan rett og slett handle om den falloslignende formen asparges har! Imidlertid inneholder den også vitamin E, som skal kunne stimulere produksjonen av kjønnhormoner. Asparges er manges favorittgrønnsak og kalles faktisk grønnsakenes konge. En «Asparges skal kokes til konsistensen er såpass fast at kvinnen rødmer, men ikke så myk at mannen blir skamfull!» sies det…

Category: